Features

Northwest Quiz: It’s Time to Think Spring!

By

Now that those April showers have ushered in our May flowers, it’s time to brush up on our plant knowledge!

1.Which of these statements is true about plants called “annuals?”
A. They live through our winters and come back to life each spring
B. They last one season and die with the first hard frost, if left outside
C. They bloom only every 10 years.

2. Which of these statements is true about plants called “perennials?”

A. They live through our winters and come back to life each year.
B. They last one season and die with the first hard frost, if left outdoors. (But they hopefully come back the following season)
C. They bloom only every five years.

3. Which one of these is a popular annual plant?
A) Geranium
B) Rose
C) Daylily
D) Coneflower

4. Which of these is a not a Midwest native?
A) Violet
B) Black-eyed Susan
C) Blanket flower
D) Cardinal flower

5. Which of these popular garden plants grows from a bulb? A) Zinnia B) Cosmos C) Begonia D) Dahlia

6. Which of these plants is not a good choice for a shady location?
A) Impatiens
B) Coleus
C) Astilbe
D) Shasta daisy

7. Which one of these perennials is easily divided to make two plants?
A) Bleeding heart
B) Hosta
C) Pinks
D) Monkshood

8. Which of these flowering plants is not easily started from seed?
A) Nasturtium
B) Morning glory
C) Tulip
D) Sunflower

9. Which of these plants can produce blooms as large as dinner plates?
A) Hibiscus
B) Alyssum
C) Pansies
D) Phlox

10. Which of these is not good at trailing from containers or baskets?
A) Verbena
B) Calibrachoa
C) Spike
D) Sweet potato vine

11. Which of these vines is known for its bright, orange-red blooms?
A) Clematis
B) Wisteria
C) Trumpet vine
D) Star Jasmine

12. Which of these shrubs is not known for bright fall color?

A) Sumac
B) Euonymus (burning bush)
C) Mugo pine
D) Viburnum

13. Which of these is a common gardening mistake?
A. Not allowing enough space for a plant’s size at maturity
B. Failing to consider a plant’s sunlight needs when choosing a location
C. Failing to consider a plant’s moisture needs when choosing a location
D. All of the above

14. Which three plants pictured below are perennials?

15. Which three plants pictured below are annuals?

Quiz Answers

1. B
2. B
3. A
4. C
5. D
6. D
7. A
8. C
9. A
10. C
11. C
12. C
13. D
14. Hydrangea, Coneflower and Hosta
15. Geranium, Lantana and Calibrachoa

Bookmark and Share

Tags: , ,

Comments are closed.